Mellan adventsfikor och julbord är en fräsch sallad välkommen. Här är en snabblagad men ändå lite lyxig variant av den klassiska Waldorfsalladen.
Ingredienser 4 port
1 huvud romansallad
0,5 gurka
4 små tomater
1 liten rödlök
1 pkt halloumi
1 msk smör
1 näve valnötter
2 msk fin olivolja
Waldorfdressing:
1 syrligt äpple
1 dl lättmajonnäs
1 dl lätt creme fraiche
2 tsk citronsaft
Salt och peppar
Gör så här
Skala och skär äpplet i smala strimlor. Blanda med majonnäs, fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Riv salladen och skölj den i ett durkslag. Skölj och skiva gurka, tomat och rödlök. Fördela grönsakerna i fyra djupa tallrikar. Ringla över lite olivolja.
Skiva halloumin och stek skivorna gyllene i smör på båda sidor.
Lägg halloumin på salladen och krossa över några valnötter. Toppa med en klick dressing och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar