Jag vet inte hur en "äkta" bolognese ska vara. Men detta är vår variant. Det blir väldigt gott med rödvin i såsen och parmesanost som topping. Den innehåller även mycket vitlök, vilket vi älskar!
Ingredienser 4 port
400 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl rödvin
3-4 msk tomatpuré
400 g tomatkross
1 msk oregano
1 msk ketchup
Nymalen svartpeppar & salt
smör och neutral olja
Tillbehör:
Pasta
Riven parmesanost
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv moroten. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs löken i någon minut och tillsätt sedan köttfärs, vitlök och morot. Salta och peppra. Tillsätt sedan vinet och sänk värmen medan vinet kokar in. Tillsätt tomatpuré och tomatkross. Krydda med oregano och häll i ketchupen. Låt sedan såsen puttra i 10 minuter så att alla smaker kommer fram. Smaka av med salt och peppar .
Servera med pasta och paremesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar