Fudge-liknande och enkla brownies med kraftig chokladsmak. Ät som dom är eller servera med mosade hallon och blåbär samt vispad grädde.
Ingredienser ca 20 bitar
290 g smör
290 g strösocker
95 g kakao
2 ägg
60 g vetemjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 160 grader.
Smält samman smör, strösocker och kakao i en tjockbottnad kastrull på mellanhög värme. Det tar ca 10 minuter. Rör med jämna mellanrum och se till att blandningen inte börjar koka. Häll blandningen i en stor skål och låt svalna.
Rör i ett ägg i taget och sikta sedan i mjöl. Rör till en slät smet.
Häll smeten i en liten långpanna, ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen minst 1 h innan den skärs upp i kvadrater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar