Rykande varm pasta och ett glas rött. Som gjort för en murrig höstkväll.
Ingredienser 4 port
1 liten aubergine
1,5 tsk salt
2 paprikor
1 liten zucchini
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1,5 dl vitt vin
3 msk olivolja
Salt & peppar
Tillbehör:
350 g pasta
100 g parmesanost, finriven
Gör så här
Skär auberginen i små tärningar. Lägg dem i ett durkslag och salta. Låt vätska ur medan de andra ingredienserna förbereds.
Skär paprika och zucchini i små tärningar. Finhacka vitlök och rödlök.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Fräs grönsakerna i olivolja i ca 5 minuter tillsammans med en hel chili (som inte äts utan bara ge smak). Häll över viner och sänk värmen. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
Blanda pasta och grönsaker i en stor skål och servera med nyriven parmesanost och rött vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar