tisdag 5 juli 2011

Biff Rydberg

Biff Rydberg är en lyxig variant på pytt i panna som här serveras med en senapsfraiche, lite hackad persilja och rå äggula.

Ingredienser 4 port

700 g oxfilé
20 små potatisar
1 gul lök
1 + 1 msk smör
1 + 1 msk rapsolja
Salt och svartpeppar
Senapsfraiche:
2 dl mini creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Tillbehör:
0,5 dl hackad bladpersilja
4 äggulor

Gör så här

Skala och tärna potatisen i små kuber. Skala och hacka löken. Putsa och skär köttet i centimeterstora kuber.

Råstek potatisen i 1 msk smör och 1 msk rapsolja på medelhög värme tills den är precis mjuk. Blanda under tiden alla ingredienser till senapsfraichen.

Tillsätt löken och stek alltsammans tills löken fått en glansig yta och potatisen blivit gyllenbrun. Salta.

Börja samtidigt steka köttet i en annan stekpanna på hög värme, ca 2 minuter, i 1 msk smör och 1 msk rapsolja. Salta och peppra.

Finhacka persiljan.

Blanda potatis, lök och kött och lägg upp på tallrikar. Strö över persilja och lägg på en äggula på varje tallrik. Servera med senapsfraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar