måndag 4 juli 2011

Snickers

En solklar favorit i hembakat godis-ligan. Svårt, så svårt, att sluta äta! Använd helst ekologiskt jordnötssmör med bitar och som inte innehåller något socker. Skippa alltså Skippy om möjligt.

Ingredienser ca 25 rutor

1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
10 dl Kellogs K-special
200 g mörk choklad (70 % kakao)

Gör så här

Smält samman jordnötssmör, strösocker, sirap och vaniljsocker i en kastrull på medelhög värme.

Krossa flingorna i en bunke med en baksidan av en slev. Blanda flingorna med jordnötssmeten och kokos till en jämn massa. Tryck ut massan jämnt i en liten långpanna.

Smält chokladen i ett vattenbad. Häll chokladen över jordnötsmassan och jämna till ytan. Ställ i kylskåp.

Skär upp snickerskakan i rutor av önskad storlek när chokladen stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar