En solklar favorit i hembakat godis-ligan. Svårt, så svårt, att sluta äta! Använd helst ekologiskt jordnötssmör med bitar och som inte innehåller något socker. Skippa alltså Skippy om möjligt.
Ingredienser ca 25 rutor
1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
10 dl Kellogs K-special
200 g mörk choklad (70 % kakao)
Gör så här
Smält samman jordnötssmör, strösocker, sirap och vaniljsocker i en kastrull på medelhög värme.
Krossa flingorna i en bunke med en baksidan av en slev. Blanda flingorna med jordnötssmeten och kokos till en jämn massa. Tryck ut massan jämnt i en liten långpanna.
Smält chokladen i ett vattenbad. Häll chokladen över jordnötsmassan och jämna till ytan. Ställ i kylskåp.
Skär upp snickerskakan i rutor av önskad storlek när chokladen stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar