måndag 4 juli 2011

Timjanstekt kyckling med citronslungad spaghetti


En fräsch och mycket god pastarätt med syrlig udd.

Ingredienser 4 port

300 g spaghetti
Kyckling:
3 st medelstora kycklingfiléer
0,5 kruka timjan
3 vitlöksklyftor
Salt & svartpepper
1 msk olja
1 msk smör
Citronolja:
2 citroner, skal och saft
1 kruka bladpersilja
2 msk olivolja
Salt & svarpeppar
Tillbehör:
1 påse (80 g) rucola
50 g skalade pistaschnötter

Gör så här

Skär kycklingen i bitar, ca 2 cm stora, och lägg i en skål. Blanda i repade timjanstjälkar, pressad vitlök, salt, peppar och olja. Stek kycklingen ca 5 minuter i stekpanna.

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

Blanda citronskal, citronsaft, hackad bladpersilja, olja, salt och peppar i en liten skål.

Skölj rucolan. Grovhacka pistaschnötterna.

Blanda den avrunna spaghettin med citronolja och rucola. Fördela spaghetti och kyckling på tallrikar och strö över pistaschnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar