söndag 3 juli 2011

Paprika- och tomatdressad potatissallad med chorizo

En varm och het potatissallad med kryddig korv. Servera med en klick gräddfil för en mindre stark rätt.

Ingredienser 4 port

800 g potatis
2 msk olja
1 gul lök
Dressing:
0,5 burk grillad paprika i olja
5 st soltorkade tomater
1 msk sweet chilisås
1,5 msk balsamvinäger
1 krm salt
Tillbehör:
1 påse rucola
1 dl basilikablad
4 st chorizo
Flingsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 250°.

Borsta potatisen ren. Skär den i klyftor. Ansa och klyfta löken. Fördela potatisen i en liten långpanna. Ringla över olja. Strö på salt och peppar. Blanda om.

Stek potatisen mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i löken och stek ytterligare ca 10 min.

Mixa paprikorna med lite av oljan som de ligger i tillsammans med övriga ingredienser till dressingen. Blanda dressingen med potatis och lök i en skål.

Servera potatissalladen på en bädd av rucola blandad med strimlade basilikablad, stekt chorizo och ev. flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar