torsdag 5 december 2013

Julveckan dag 4: Köttbullar och rödkålssallad med brysselkål och äpple

Vi fortsätter med vårt jultema och självklart måste även köttbullar finnas med i veckomenyn. Vi har lagt ut ett bra köttbullsrecept tidigare: Skånska köttbullar, så vi är lata och skriver här bara receptet på rödkålen. Den blev riktigt god!

Ingredienser 4 port

600 g rödkål
1 rödlök
2 msk smör
2 msk sirap
1 dl torr cider
1 dl rödvin
2 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar
Tillbehör:
500 g brysselkål
2 röda äpplen

Gör så här

Strimla rödkål och rödlök. Fräs i smör i ca 3 min. Tillsätt sirap, cider, rödvin och vinäger och låt puttra under lock i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ansa brysselkålen och koka i lättsaltat vatten i 5 minuter. Ta upp brysselkålen och halvera dem.

Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor.


Blanda rödkålen med brysselkål och äpple, och servera blandningen varm till köttbullarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar