fredag 20 april 2012

Sötsur kycklinggryta med aubergine och tomat

Denna mustiga gryta har influenser från både det asiatiska och sydeuropeiska köket. Den går hyfsat fort att laga och sköter sig dessutom själv på spisen, vilket gör den till en perfekt fredagsrätt! Servera grytan med couscous eller ris.

Ingredienser 4 port

2-3 kycklingfiléer
1 aubergine
1 gul lök
0,5 dl olivolja
1,5 selleristjälkar
2 vitlöksklyftor
400 g hela burktomater, skalade (1 burk à 400 g)
0,5 dl russin
2 msk mango chutney
1,5 msk vinäger
0,5 tsk salt
0,5 tsk sambal oelek
50 g pinjenötter
Tillbehör:
Couscous
Färsk persilja

Gör så här

Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Skär aubergine i tärningar. Skala och klyfta lök.

Bryn kycklingen i olivolja i en gryta. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik. Fräs sedan lök och aubergine i olivolja i samma gryta tills de fått lite färg.

Tillsätt brynt kyckling, skivad stjälkselleri, pressad vitlök, tomater, russin, chutney och vinäger. Låt det hela sjuda under lock i ca 20 minuter.

Smaka av grytan med salt och sambal oelek. Rosta pinjekärnorna och tillsätt dem.

Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Fluffa den färdigkokta couscousen luftig med en gaffel.

Servera grytan med couscous och hackad färsk persilja.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar