tisdag 3 april 2012

Lax- och baconsallad med krutonger och parmesandressing

Lax och bacon är en utmärkt kombo i denna somriga sallad.

Ingredienser 4 port

2 bitar laxfilé, ca 125 g styck
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt, 1 krm vitpeppar
1 paket bacon
Krutonger:
1 liten baguette
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Parmesandressing:
2 dl lätt creme fraiche
0.5 citron, rivet skal
0,5 dl riven parmesanost
Salt och peppar
Sallad:
0,5 huvud isbergssallad
4 st plommontomater
10 cm gurka
Topping:
1 knippe färsk dill
0,5 citron, pressad saft

Gör så här

Stek laxen i olja på medelhög värme, ca 8 minuter totalt. Salta och peppra under tiden. Laxen ska vara genomstekt, men fortfarande vara saftig inuti.

Knaperstek baconet och låt det rinna av på lite hushållspapper.

Skär baguetten i tärningar och stek dem knapriga i olja tillsammans med en krossad vitlöksklyfta.

Blanda alla ingredienser till dressingen. Skölj och skär grönsakerna i salladen.

Montera allting i fyra djupa tallrikar: Sallad, tomat, gurka, bitar av lax, bacon, krutonger och lite dressing. Pressa över lite citronsaft och toppa med lite klippt dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar