måndag 9 april 2012

Helstekt kycklingfilé, belugalinser med honungscitronette och örtsås

Belugalinser är vår nya favoritråvara! De små svarta linserna ser nästan ut som små pärlor, och de har ett gott tuggmotstånd. Här är de smaksatta med citron och honung, som ger hela rätten en härlig fräschör.

Ingredienser 4 port

3-4 kycklingfiléer (beroende på storlek)
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 tsk pepparmix, eller svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Linser:
3 dl belugalinser
9 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk citron
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
0,5 krm salt
Örtsås:
2 dl creme fraiche, 34 %
1 dl färska basilikablad
1 dl färska persiljeblad
1 vitlöksklyfta
0,5 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Garnityr:
0,5 citron, zestat skal

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och fördela 2 pressade vitlöksklyftor över filéerna. Stek i ugnen tills kycklingen nått 68 graders innertemperatur, eller ca 20 minuter.

Koka linserna på låg värme i vatten och buljong i ca 18 minuter. Häll av överflödigt vatten. Vispa ihop citronsaft, honung, olja och salt. Blanda med linserna.

Mixa creme fraiche, örter, vitlök, salt och peppar tills såsen blivit slät.

Servera kycklingen med linser, örtsås och rivet/zestat citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar