måndag 2 april 2012

Kycklinggryta med grön curry


En rätt för dig som gillar stark mat. Vi smakade av när det nästan var klart och upptäckte att det var för starkt. Då tillsatte vi lite grädde och det gjorde grytan lite mildare och rundare i saken.

Ingredienser 4 port

2 stora kycklingfiléer
1 röd paprika
1 rödlök
1 bit broccoli ca 250 g
1 burk kokosmjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 bit färsk ingefära ca 3 cm
1 vitlöksklyfta
1 stjälk citrongräs
1 liten röd chili
1 schalottenlök
1-2 msk grön currypasta
1 tsk soja
2 msk mango chutney
salt & peppar
olivolja
Tillbehör
Ris

Gör så här

Skiva upp kycklingen i små bitar. Skiva rödlöken och dela upp broccolin i små buketter.
Finhacka chili och schalottenlök. Riv vitlök och ingefära i en lite skål. Dela citrongräset i fyra bitar och slå på dem lite lätt med bredsidan på kniven.

Bryn kycklingen i olivolja i 3 minuter i en stekpanna. Tillsätt rödlök och broccoli och låt fräsa i 5 minuter på låg värme medans du gör såsen.

Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs vitlök, ingefära, schalottenlök och grön curry hastigt. Tillsätt kokosmjölk, grädde, soja, mango chutney och citrongräs. Låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt såsen i stekpannan med kycklingen.

Servera kycklinggrytan med ris.

1 kommentar:

  1. Tack så mycket, blev riktigt gott. Ni glömde dock att skriva vad man skulle göra med röda paprikan.

    SvaraRadera