onsdag 23 januari 2013

Toscamazariner


Detta recept är, med några modifieringar, hämtat från Roy Fares fantastiska receptsamling. Vi provade att halvera receptet, vilket gick utmärkt även fast måtten blir lite märkliga. Halva ägg osv. Vi bakade också med framgång mazarinerna i en muffinsplåt. Så locka fram konditorn i dig och pröva dessa, du kommer inte bli besviken!

Ingredienser 20 st mazariner

4 1/2 dl vetemjöl (270 g)
1 1/2 dl florsocker
175 g smör
1 ägg
Mazarinsmet:
250 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
3 äggulor
Tosca:
75 g flagad mandel
1 dl skalade pistaschnötter
1 dl saltade cahewnötter
3/4 dl vispgrädde
75 g smör
1 dl strösocker
3 msk glykos eller honung

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, florsocker och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formar, ca 7 cm i diameter.

Mazarinsmet: Blanda mandelmassa och smör, gärna i matberedare. Blanda i ett ägg i taget och sedan äggulorna. Fyll mördegsformarna med smeten och grädda mitt i ugnen ca 13 min. Höj ugns­värmen till 200°.

Tosca: Blanda mandel och nötter i en bunke. Koka grädde, smör, socker och glykos eller honung i en kastrull under omrörning tills smeten börjar få gyllenbrun färg. Häll smeten över nötterna och blanda om.

Fördela nötsmeten på mazarinerna. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Låt kakorna svalna innan de skärs loss från formarna med en vass kniv.

1 kommentar:

  1. Älskar maxariner! Väldigt fint att ha olika slags nötter i toscan!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera