Okej, vår senaste hang up är panko-ströbröd. Det har funnits
i standardsortimentet ett tag men vi har inte börjat använda det förrän nu. För
er som inte provat är panko ett lite grövre ströbröd som gör paneringen
superkrispig. Vilket är ett stort plus när man gör chicken nuggets. När vi var
på en närliggande lanthandel igår såg vi att de hade surdegspanko, det är väl
nästa grej kanske för oss… Åter till receptet. Som tillbehör gjorde vi en
fräsch sallad som kompletterar de nästan friterade kycklingbitarna perfekt.
Ingredienser 4 port
Chicken nuggets:
3-4 kycklingfiléer
0,5 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar
2 ägg
1 msk kallt vatten
ca 2 dl vetemjöl
ca 2 dl pankoströbröd
0,5 dl solrosolja
Papaya- och
morotssallad:
4 stora morötter
2 omogna papayor
1 vitlöksklyfta, finhackad
0,5-1 röd chili, finhackad
2 lime, saften
1 msk fisksås
1 msk japansk soja
Tillbehör:
1 knippe färsk koriander
Gör så här
Skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Krydda med salt och
cayennepeppar. Vispa samman ägg och vatten i en vid skål. Lägg vetemjöl och
panko i två separata skålar.
Doppa kycklingbitarna först i mjöl, sen äggvisp och sist
panko. Hetta upp hälften av oljan i en teflonstekpanna och stek hälften av
kycklingen på medelhög värme ca 8-10 minuter. Torka ur panna och fortsätt sedan
steka resten av kycklingen på samma sätt.
Blanda vitlök, chili, lime, fisksås och soja i en stor skål.
Skala och hyvla morötter och papaya tunt. Lägg morötter och papaya i skålen och
blanda med dressingen.
Servera kycklingen med salladen och färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar