En fräsch sallad som är god som den är men säkert väldigt bra som tillbehör till en kötträtt. Passar perfekt efter den tunga julmaten!
Ingredienser 4 port
Sallad:
200 g glasnudlar
2 salladslökar
2 decimeter gurka i kuber
8 rädisor
0,5 gul paprika
0,5 morot
1 påse rucola (80g)
0,5 röd chili
färsk koriander
Sesamdressing:
2 msk risvinsvinäger
2 msk japansk soja
1 msk socker
3 tsk sesamolja
4 msk vatten
3 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ den åt sidan.
Skala och strimla salladslök, paprika, morot och chili. Halvera rädisorna. Skölj rucolan och hacka koriandern.
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar.
Lägg rucolan och nudlarna i djupa tallrikar och fördela grönsakerna. Skeda över dressingen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar