Ett mycket bra alternativ till den vanliga fredags-tacosen. Snabblagat, hyfsat nyttigt och fantastiskt gott!
Ingredienser 4 port
1 grillad kyckling
8 st tortillabröd
Sås:
0,5-1 grön chili
1 grön paprika
0,5 ask gula körsbärstomater (inte röda för färgens skull)
1 liten silverlök
0,75 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
Topping:
0,75 dl ricottaost
2 dl riven lagrad ost
Tillbehör:
1 kruka koriander
körsbärstomater
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Plocka köttet av kycklingen och lägg i en skål.
Mixa, med stavmixer, grovt hackad chili, paprika, körsbärstomater, lök, grädde och salt, till en slät sås.
Blanda kycklingen med hälften av såsen och fördela blandningen på bröden. Rulla ihop och lägg i en ugnfast form.
Fördela resten av såsen över rullarna och klicka sedan över ricottaost. Strö till sist riven ost över allt sammans.
Gratinera i ugnen, ca 20-25 minuter.
Servera med en stor knippe färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar