fredag 8 februari 2013

Enchiladas verdes

Ett mycket bra alternativ till den vanliga fredags-tacosen. Snabblagat, hyfsat nyttigt och fantastiskt gott!

Ingredienser 4 port

1 grillad kyckling
8 st tortillabröd
Sås:
0,5-1 grön chili
1 grön paprika
0,5 ask gula körsbärstomater (inte röda för färgens skull)
1 liten silverlök
0,75 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
Topping:
0,75 dl ricottaost
2 dl riven lagrad ost
Tillbehör:
1 kruka koriander
körsbärstomater

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Plocka köttet av kycklingen och lägg i en skål.

Mixa, med stavmixer, grovt hackad chili, paprika, körsbärstomater, lök, grädde och salt, till en slät sås.

Blanda kycklingen med hälften av såsen och fördela blandningen på bröden. Rulla ihop och lägg i en ugnfast form.

Fördela resten av såsen över rullarna och klicka sedan över ricottaost. Strö till sist riven ost över allt sammans.

Gratinera i ugnen, ca 20-25 minuter.

Servera med en stor knippe färsk koriander.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar