tisdag 20 mars 2012

Rotfruktssallad med Manchego-ost

En sallad som har många fina smaker. Salladen är väldigt god som den är, men skulle säkert passa bra som tillbehör till kött eller fisk. När vi handlade på Konsum hittade en påse med blandade KRAV-rotfrukter från Östhammar, som vi självklart behövde stödköpa!

Ingredienser 4 port

1 kg blandade rotfrukter, gul morot, rödbetor, polkabetor, rotselleri och palsternacka.
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
300 g Manchego-ost
100 g rucola
50 g hasselnötter
Tillbehör:
Tzatsiki
Färsk persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och hacka rotfrukterna till kuber eller klyftor. Lägg rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper och häll på olivolja och flingsalt. Stek i ugnen i ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka inuti och krispiga på utsidan.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Skär osten i kuber. Skölj rucolan.

Montera salladen: rucola, rotfrukter, nötter och ost. Garnera med persilja. Servera gärna med tzatsiki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar