Dessa vackra små muffinsbakelser, så kallade whoopies, gör garanterat succé på fikabordet. I alla fall om det finns likasinnade Nutellaälskare där. Receptet kommer från Leila Lindholm, och hennes bok ”Hello cupcake!”.
Ingredienser 20 st
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad (70 procent)
Nutellafyllning:
150 g philadelphiaost
4 dl florsocker
1 msk kallt kaffe
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 dl nutella
Garnityr:
20 st hasselnötter, skalade
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt med en elvist.
Smält smöret och blanda med gräddfilen och kaffet. Blanda med äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao och rör försiktigt ner det i smeten.
Hacka och smält chokladen i en skål över ett vattenbad och blanda med smeten.
Klicka eller spritsa (vi använde oss utav engångsspritspåsar av plast) sedan ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar. Klickarna ska vara ungefär 4 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Spritsa frostingen på undersidan av hälften av alla kakor och lägg över en till som en hamburgare.
Torrosta hasselnötterna i en het stekpanna. Spritsa lite extra nutellafyllning på varje whoopie och toppa med en hasselnöt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar