Våffeldagen måste ju firas, och vi gjorde det redan i morse då vi tillagade denna smarriga frukost. Detta recept är med ägg i smeten vilket gör våfflorna lite matigare.
Ingredienser ca 10 våfflor
100 g smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
5 dl mjölk
Tillbehör:
Frysta bär t.ex. hallon och blåbär
Nutella
Gör så här
Värm ett våffeljärn.
Smält smöret i en kastrull och låt det sedan svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa sedan ner mjölken, lite åt gången så det inte blir klumpar. Rör ner smöret. Vispa ner äggen, ett i taget
Smörj det värma våffeljärnet med smör och grädda till fin färg.
Värm de frusna bären i en kastrull. Värm Nutella i några sekunder i en microvågsugn.
Servera våfflorna med bären och Nutellan. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar