måndag 12 mars 2012

Broccolisoppa med bruchetta





En soppa som är enkel att slänga ihop men smakerna är rena och mycket goda. Tillbehöret är en klassiker som gör sig riktigt bra till soppan.

Ingredienser 4 port

Broccolisoppa:
400 g fryst broccoli
4 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
5 potatisar
1 krm sambal oelek
1 tsk torkad timjan
salt
Bruschetta:
4 skivor baguette
250 g cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
1 + 1 msk olivolja
50 g smör
0,5 tsk torkad timjan               
0,5 tsk torkad rosmarin
0,5 tsk torkad oregano
1 nypa flingsalt
1 paket mozzarella
Tillbehör:
1 dl riven parmesanost till soppan
olivolja & balsamvinäger till bruschettan

Gör så här

Broccolisoppa:
Skala och dela potatisen och vitlökarna. Koka upp vatten och tillsätt buljongtärningar, timjan och sambal oelek. Tillsätt potatis, vitlök och broccoli. Koka i ca 10 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät. Servera soppan med en nypa parmesanost.

Bruschetta:
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera cocktailtomaterna och hacka vitlöken. Mixa tomaterna med 1 msk olivolja, örter, salt och låt marinera. Ugnsbaka tomaterna i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Sätt ugnen på grillfunktion. Blanda 1 msk olivolja med smör. Bre på blandningen på baguetthalvorna och grilla i ugnen tills de är gyllenbruna.

Servera bruschettan med tomatröran och uppskuren mozzarella. Garnera med lite olivolja och balsamvinäger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar