En soppa som är enkel att slänga ihop men smakerna är rena och mycket goda. Tillbehöret är en klassiker som gör sig riktigt bra till soppan.
Ingredienser 4 port
Broccolisoppa:
400 g fryst broccoli
4 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
5 potatisar
1 krm sambal oelek
1 tsk torkad timjan
salt
Bruschetta:
4 skivor baguette
250 g cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
1 + 1 msk olivolja
50 g smör
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk torkad rosmarin
0,5 tsk torkad oregano
1 nypa flingsalt
1 paket mozzarella
Tillbehör:
1 dl riven parmesanost till soppan
olivolja & balsamvinäger till bruschettan
Gör så här
Broccolisoppa:
Skala och dela potatisen och vitlökarna. Koka upp vatten och tillsätt buljongtärningar, timjan och sambal oelek. Tillsätt potatis, vitlök och broccoli. Koka i ca 10 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät. Servera soppan med en nypa parmesanost.
Bruschetta:
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera cocktailtomaterna och hacka vitlöken. Mixa tomaterna med 1 msk olivolja, örter, salt och låt marinera. Ugnsbaka tomaterna i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Sätt ugnen på grillfunktion. Blanda 1 msk olivolja med smör. Bre på blandningen på baguetthalvorna och grilla i ugnen tills de är gyllenbruna.
Servera bruschettan med tomatröran och uppskuren mozzarella. Garnera med lite olivolja och balsamvinäger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar