Vanliga saffransbullar i all ära, men dessa lättbakade kakor är väl värda att pröva! Vi tryckte ner en mandel i varje kaka också. Kanske skulle man kunna göra samma sak med russin?
Ingredienser ca 50 kakor
1 kuvert saffran, 0,5 g
1 tsk hett vatten
100 g smör
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl solrosolja
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt
ev. skalade mandlar
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Stöt saffran med lite socker i en mortel och häll över vattnet så att saffranet löser sig. Vispa smör, socker, vaniljsocker och saffran med en elvisp i ca 5 minuter så att det blir pösigt. Tillsätt olja lite i taget.
Blanda vetemjöl och hjorthornssalt. Blanda varsamt ihop alla ingredienser till en smidig deg.
Rulla ut degen till 2 längder och skär i bitar. Rulla till kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck eventuellt ner en mandel i varje boll.
Grädda i 12-15 min. De ska inte få färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar