söndag 11 december 2011

Ostgratinerad kyckling med squashtagiatelle och basilikasås

Ett täcke av ost på kycklingen ger inte bara smak, utan gör den saftigare. Vi använde västerbottensost, men parmesanost eller vällagrad prästost går också bra. Squashen kan bytas ut mot morötter. Låt dem då koka med pastan de sista 3 minuterna.

Ingredienser 4 port

3-4 st kycklingfiléer
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smält smör
1 dl riven ost
Sås:
2 dl creme fraiche
1 kruka basilika
1 liten vitlöksklyfta
1 krm salt
Tillbehör:
280 g tagiatelle
1 liten squash
1 msk olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra runt om och häll över smält smör. Fördela osten över filéerna. Stick en stektermometer i den tjockaste delen och tillaga kycklingen tills innertemperaturen nått 70 grader. Det tar ca 15-20 minuter.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär tunna strimlor av squashen med en potatisskalare och låt koka med pastan de sista 30 sekunderna. Häll av och blanda med 1 msk olivolja.

Mixa creme fraiche med basilikablad, pressad vitlök och salt till en slät sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar