Efter all julmat smakar denna indiska köttfärsgryta bra. Byt ut aprikoser mot russin eller riset mot nudlar om du föredrar det.
Ingredienser 4 port
400 g blandfärs
1 msk rapsolja
0,5 st purjolök
3 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk curry (vanlig eller stark)
1 krm malen kardemumma
1 krm chilipeppar
100 g torkade aprikoser
1 burk kokosmjölk
1,5 dl röda linser
0,5 tsk salt
Tillbehör:
Sallad
Kokt ris
Eventuellt naanbröd
Gör så här
Skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Skär aprikoserna i mindre bitar.
Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja. Fräs purjolök och vitlök i någon minut. Tillsätt färsen samt tomatpuré, curry, kardemumma och chilipeppar och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad.
Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden. Smaka av med salt.
Servera med sallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar