Bästa pizzan ever! Inga konstigheter :)
Ingredienser 4 pizzor
Deg:
6 dl vatten
50 g jäst
12 dl lantbrödsmjöl
1 tsk salt
2 msk olja till plåten
Tomatsås:
1 burk (400 g) körsbärstomater
½ dl olivolja
1 msk oregano
salt och nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk balsamvinäger
Fyllning:
200 g kokt skinka
250 g (2 pkt) buffelmozzarella
100 g inlagda soltorkade tomater
100-200 g riven ost
basilika till garnering
6 dl vatten
50 g jäst
12 dl lantbrödsmjöl
1 tsk salt
2 msk olja till plåten
Tomatsås:
1 burk (400 g) körsbärstomater
½ dl olivolja
1 msk oregano
salt och nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk balsamvinäger
Fyllning:
200 g kokt skinka
250 g (2 pkt) buffelmozzarella
100 g inlagda soltorkade tomater
100-200 g riven ost
basilika till garnering
Gör så här
Värm vattnet så att det blir fingervarmt och smula ner jästen. Häll degspadet över mjölet lite i taget.
Tillsätt salt och arbeta degen i 10 minuter i degblandare eller med en elvisp med degkrok. Om du blandar för hand ska du arbeta degen minst dubbla tiden.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbla storleken, cirka 1 1/2 timme.
Sätt ugnen på 275 grader.
Smörj en ugnsplåt med olja. Tryck ut degen direkt på plåten och låt den jäsa i ytterligare 5–6 minuter (baka ut småbröd av deg som blir över). Ställ in plåten i ugnen på nedersta falsen och grädda degen i 6–7 minuter.
Mixa tomaterna till tomatsåsen. Rör ner olivolja, oregano, balsamvinäger, salt och peppar. Pressa i vitlöken. Värm upp hastigt i en kastrull och ställ åt sidan.
Bred ut tomatsåsen och fördela fyllningen på den förgräddade pizzadegen. Ställ in pizzan i ugnen igen, men nu på översta falsen, och grädda i 5–7 minuter.
Lägg på några kvistar färsk basilika innan du serverar pizzan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar