måndag 6 juni 2011

Chilimarinerad lax med mango- och avokadosallad

Satan i gatan vad gott! Starkt och sött, krispigt och krämigt, men framför allt fräscht. Perfekt för varma sommarkvällar. Laxen kan bytas ut mot kyckling.

Ingredienser 4 port

4 bitar lax à 150 g
Marinad:
4 msk sweet chilisås
4 msk japansk soja
2 tsk färsk ingefära
2 msk olivolja
Sallad:
2 mango
1 gurka
2 avokado
1 färsk knipplök
1 dl jordnötter
2 lime, saften
2 apelsiner, saften
Flingsalt & svartpeppar
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Tillbehör:
4 stora isbergssalladsblad
4 msk turkisk yoghurt

Gör så här

Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg ner laxbitarna och se till att det blir marinad runt om. Låt laxbitarna marineras under tiden som salladen görs.

Tärna mango, gurka och avokado i centimeterstora bitar i en skål. Finhacka löken och lägg i skålen. Pressa över citrussaften och smaksätt med flingsalt, svartpeppar och sambal oelek. Tillsätt jordnötterna.

Stek eller ugnsbaka laxen (200 grader i ca 10 minuter).

Häll till sist ner oljan i salladen och blanda runt. Servera salladen i isbergssalladsbladen. Toppa laxen med yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar