Denna cheesecake passar perfekt efter en mastig middag, och går att förbereda dagen innan den ska avnjutas.
Ingredienser 1 cheesecake
12 st digestivekex
50 gram smält smör
4 gelatinblad
2 ägg
2 dl lätt creme fraiche
400 g philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 lime, rivet skal och saft
Passionsgele:
1 gelatinblad
2 msk strösocker
4 msk vatten
2 passionsfrukter
Gör så här
Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela äggen. Blanda äggulor, creme fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.
Värm limesaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timme.
Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfruktsinkråmet i kastrullen och låt svalna. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.
Lossa kakan från formen med hjälp av en smörkniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar