Receptet är lättlagat med ger ändå en känsla av vardagsgourmet, och som i så många andra rätter så är det såsen som gör det!
Ingredienser 4 port
600 g kycklingfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 pkt bacon
Ett par kvistar rosmarin och/eller timjan
1 msk olivolja
Sås:
4 msk strösocker
2 dl svarta vinbär
3 dl vatten
1 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 krm salt
2 tsk Maizena majsstärkelse
Tillbehör:
800 g färskpotatis
200 g sugar snaps
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Gör några tvärgående snitt på varje kycklingfilé, salta och peppra runt om. Lägg på örter och linda in varje filé med baconskivor. Bryn kycklingen i olivolja och lägg över i en ugnsfast form. Stek i ugnen till 68 graders innertemperatur, eller ca 15 minuter.
Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vinbär, vatten, balsamvinäger och kalvfond. Pressa lite på vinbären så att juicen blandas ut, och låt såsen sjuda i fem minuter. Sila såsen och pressa på vinbären så att bara skalet blir kvar i silen. Häll tillbaka såsen i kastrullen och smaka av med salt. Vispa ner majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka upp så att såsen tjocknar.
Servera med kokt färskpotatis och blancherade sugar snaps.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar