måndag 27 juni 2011

Sallad med chèvre chaud, rödbetor och valnötter

Klassisk fransk rätt i svensk tappning.

Ingredienser 4 port

20 små rödbetor
2 pkt (à 120 g) kotlettbacon
250 g chèvre
1 ägg
0,5 dl sesamfrön eller ströbröd
1 tsk salt
2 msk smör
2 påsar blandsallad
1 msk olivolja
0,5 citron, saften
200 g cocktailtomater
1 liten rödlök
50 g valnötter
2 msk flytande honung
Tillbehör:
Flingsalt
1 baguette

Gör så här

Skär bort blasten och toppen på rödbetorna och koka med skalet på i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt rödbetorna svalna innan de skalas.

Strimla baconet och knaperstek det.

Skiva chévren i 4 skivor. Pensla skivorna runt om med vispat ägg. Vänd skivorna i sesamfrön/ströbröd blandat med salt. Stek gyllenbruna i smör på medelhög värme.

Skölj salladen och dressa med olivolja och citronsaft. Lägg upp på tallrikar tillsammans med rödbetor, skivade cocktailtomater och rödlök. Strö över bacon och lägg en ostskiva i mitten på varje tallrik. Ringla över honung och sprinkla över valnötter. Servera med extra flingsalt, honung och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar