Pubologi skriver på sin hemsida att de inte är en traditionell pub, matsal eller bar utan en kombination av alla tre. Ja, det är faktiskt svårt att bestämma vad Pubologi är, men en modern restaurang skulle nog en äldre generation säga. Här kommer några bilder från vårt besök. Ett ställe vi varmt rekommenderar!
Ölutbudet är spännande och det är ingen stor stark man tar här inte! Vi valde Mikeller bryggeri: "American dream lager" och "K:rlek pale ale"
Brödet var fantastiskt, lätt och luftigt. Till brödet fick man en liten flaska med consumé på svamp, smart och väldigt gott.
När man äter på Pubologi tar man in flera smårätter. De rekommenderar att man tar två rätter vilket var lagom. Ovan ser ni rätten: Liguriska
Havet, som är en träkolsgrillad polpo från Liguriska Havet. Serveras
med crema di polpo nero, confit på Sicilianska citroner, fänkåls-jus och
cruditéer på fänkål och gurka från Östhammar. Smarrigt men kräver att man
gillar bäckfisk!
Kopervik. Vilket består av lättrökt
rom av Regnbågsöring från Kopervik. Serveras med krispig, krämig och syrlig
rotselleri från Östhammar, karamelliserad schalottenlök och lökringar. Riktigt
bra komponerad rätt.
Som andra rätt tog vi deras
hamburgare: Svartådalen, Träkolsgrillad grovmalen hamburgare
av hängmörad högrev från Svartådalen. Serveras i vår sesamtoppade brioche med
Panceta Iberico de Bellota, tryffelmajonnäs, Manchego och picklad silverlök.
Side: Panko-lökringar. Bästa hamburgaren i Sverige!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar