Idén till detta recept fick vi efter att ha sett de
färgstarka morötterna i grönsaksdisken. Jättekul att man kan köpa lila
morötter, knallgul blomkål och polkagrismönstrade betor. Det måste stödköpas! :) I alla fall, vi är mycket
nöjda med resultatet av denna rätt. Glöm inte chili flakesen, de ganska lena
smakerna behöver lite hetta som stöd.
Ingredienser 4 port
Lammfärsbiffar:
400 g lammfärs
1 msk stöbröd
0,5 dl matlagningsgrädde
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 rödbeta
1 msk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Morotssallad:
6 stora morötter, gärna i olika färger
2 msk olivolja
1 msk honung
1-2 tsk chili flakes
1 tsk havssalt
1 liten påse ruccolasallad
1 dl hasselnötter utan skal
1 pkt fetaost
1 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Lammfärsbiffar:
Blanda ströbröd och matlagningsgrädde i en skål och låt
svälla i ca 5 minuter. Skala och finriv gul lök, vitlök och rödbeta.
Blanda ströbrödsblandningen med den rivna löken och
rödbetan, lammfärsen, djionsenap, salt och peppar. Forma smeten till 8 biffar. Stek
på medelvärme, ca 4 minuter per sida.
Morotssallad:
Skala och skär morötterna i 1,5 cm tjocka medaljonger. Lägg
i en ugnsfast form och ringla över olivolja och honung. Strö över chili flakes
och salt. Baka morötterna i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna lite grann.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på hög värme, ca 3
minuter.
Blanda de varma morötterna med ruccola, hasselnötter smulad
fetaost och olivolja. Krydda med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar