söndag 11 november 2012

Lammfärs- och rödbetsbiffar med morotssallad


Idén till detta recept fick vi efter att ha sett de färgstarka morötterna i grönsaksdisken. Jättekul att man kan köpa lila morötter, knallgul blomkål och polkagrismönstrade betor.  Det måste stödköpas! :) I alla fall, vi är mycket nöjda med resultatet av denna rätt. Glöm inte chili flakesen, de ganska lena smakerna behöver lite hetta som stöd.

Ingredienser 4 port

Lammfärsbiffar:
400 g lammfärs
1 msk stöbröd
0,5 dl matlagningsgrädde
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 rödbeta
1 msk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Morotssallad:
6 stora morötter, gärna i olika färger
2 msk olivolja
1 msk honung
1-2 tsk chili flakes
1 tsk havssalt
1 liten påse ruccolasallad
1 dl hasselnötter utan skal
1 pkt fetaost
1 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Lammfärsbiffar:
Blanda ströbröd och matlagningsgrädde i en skål och låt svälla i ca 5 minuter. Skala och finriv gul lök, vitlök och rödbeta.

Blanda ströbrödsblandningen med den rivna löken och rödbetan, lammfärsen, djionsenap, salt och peppar. Forma smeten till 8 biffar. Stek på medelvärme, ca 4 minuter per sida.

Morotssallad:
Skala och skär morötterna i 1,5 cm tjocka medaljonger. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja och honung. Strö över chili flakes och salt. Baka morötterna i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna lite grann.

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på hög värme, ca 3 minuter.

Blanda de varma morötterna med ruccola, hasselnötter smulad fetaost och olivolja. Krydda med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar