fredag 5 oktober 2012

Renskavspasta

Här kommer en perfekt rätt för fredagskvällen, en lättlagad pasta med rena svenska smaker. Ett glas Zinfandel till, dinner complete.

Ingredienser 4 port

1 pkt renskav (250 g)
1 liten purjolök
2 morötter
2 msk smör
1 dl vatten
2 dl creme fraiche, 34 %
1,5 msk viltfond
0,5 dl färsk timjan
Salt och peppar
Tillbehör:
1 dl riven prästost
300 g spaghetti

Gör så här

Tina renskaven. Koka pastan.

Skölj och strimla purjolök. Skala och skär morötterna i smala stavar. Fräs lök och morot i smör. Tillsätt renskaven och stek alltsammans några minuter.

Tillsätt vatten, crème fraiche, viltfond och timjan. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Blanda samman spaghetti och renskavssås och servera med riven ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar