När hösten börjar göra sitt intåg smakar denna gräddiga
köttgryta gott. Har du varit i svampskogen under helgen och fyndat små godingar
så kan de också få vara med!
Ingredienser 6 port
600-700 g grytbitar, t.ex. av högrev eller fransyska
2 msk smör
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
2 lagerblad
2 hackade vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
2 gula lökar
2 stora morötter
1 bit kålrot, ca 300 g
1 liten purjolök
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
3
msk hackad färsk timjan
Gör så här
Skär
köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra.
Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning.
Koka under lock ca 1 timme.
Skala
och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca
15 min tills rotfrukterna känns mjuka. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan.
Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja, peppar och timjan. Låt
koka 5 min.
Servera
med klyftpotatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar