onsdag 26 september 2012

Potato skins


En rätt som brukar vara en del av buffébord på amerikanska fotbollsfester. Vi gjorde det till en egen rätt och åt med sallad till. Men de skulle även kunna fungera som ett lyxigt tillbehör. Det är lite meckigt att göra dem men det är värt besväret!

Ingredienser 4 port

8 st bakpotatisar
2 pkt bacon
1 strimlad purjolök
1-2 hackad chilifrukt
2 dl riven ost
olivolja
salt & peppar
Tillbehör:
Sallad
Gräddfil

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Ringla lite olivolja på potatisarna och strö över lite salt. Baka dem i 30-40 minuter eller tills de är genomstekta. Låt dem svalna lite. Höj upp värmen i ugnen till 225 grader.

Strimla bacon och stek krispigt, ställ åt sidan.

Dela varje potatis i klyftor, ca 4-5 per potatis. Gröp ut ”potatisköttet” med en kniv så att 1-2 millimeter av potatisen + skalet finns kvar. (Den potatisen som du tagit bort kan sparas till potatismos)

Lägg skalbåtarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Strö sedan över purjolök, chili, bacon och ost. Salta och peppra.

Baka dem i ugnen tills de fått en fin färg.

Servera med sallad och gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar