söndag 16 september 2012

Ostkaka på Oreobotten


Ostkaka är en underskattad dessert! Här i kombination med choklad, mandel och hallon!

Ingredienser 8 port

1 pkt Oreo-kakor
2 msk smält smör

1 citron

500 g keso
3 ägg

2 dl florsocker

5 dl vispgrädde ( 2 dl i kakan + 3 dl att vispa)
50 g mandelspån

0,5 dl  hallon

Till servering:
3 dl vispad grädde
Färska bär eller sylt

Gör så här

Mixa kex med smör och tryck ut med gaffel i botten på en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm, så att den täcks. Ställ kallt.

Tvätta citronen och riv skalet, dela sedan och pressa ur saften.

Mixa keso, ägg, florsocker, citron (skal och saft) och 2 dl grädde. Blanda ner mandel och 0,5 dl hallon.

Häll blandningen i pajformen och grädda ca 40 minuter i 200°C. Ta ut och låt kallna.

Toppa med 3 dl vispad grädde och sylt eller färska bär. För att få en syrligare och inte så fet grädde, blanda i några matskedar turkisk yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar