Ostkaka är en underskattad dessert! Här i
kombination med choklad, mandel och hallon!
Ingredienser
8 port
1 pkt Oreo-kakor
2 msk smält smör
1 citron
500 g keso
3 ägg
2 dl florsocker
5 dl vispgrädde ( 2 dl i kakan + 3 dl att vispa)
50 g mandelspån
0,5 dl hallon
Till
servering:
3 dl vispad grädde
Färska bär eller sylt
Gör så
här
Mixa kex med smör och tryck ut med gaffel i botten
på en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm, så att den täcks. Ställ
kallt.
Tvätta citronen och riv skalet, dela sedan och
pressa ur saften.
Mixa keso, ägg, florsocker, citron (skal och saft)
och 2 dl grädde. Blanda ner mandel och 0,5 dl hallon.
Häll blandningen i pajformen och grädda ca 40
minuter i 200°C. Ta ut och låt kallna.
Toppa med 3 dl vispad grädde och sylt eller färska bär.
För att få en syrligare och inte så fet grädde, blanda i några matskedar turkisk
yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar