måndag 24 september 2012

Kyckling i jordnötssås - Domoda


En variant på Domoda. En Gambiansk rätt med jordnötssmak. I vissa varianter kan man tillsätta potatis vilket säkert är trevligt. Inget för nötallergiker!

Ingredienser 4 port

400 g kycklingfilé
1 burk krossade tomater
0,5 - 1 burk jordnötssmör
1 gul lök
2 st morötter
1 vitlöksklyfta
0,5 st kycklingbuljongtärning eller 1msk flytande kycklingbuljong
5 dl kokande vatten
1 tsk chilipulver
0,5 citron, saften
olja till stekning
salt & peppar
Tillbehör:
Ris

Gör så här

Skala, hacka lök och morötter.  Skiva kycklingen i bitar. Salta och peppra kycklingen. 

Stek lök, morötter och vitlöksklyfta i lite olja i en stor kastrull. Bryn kycklingen i en stekpanna och tillsätt den till grönsakerna. Slå på krossade tomater. 

Blanda vatten och buljongtärning. Tillsätt till grytan tillsammans med en halv burk jordnötssmör, saft från citron och chilipulver. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Grytan ska puttra i ca 20-30 minuter. 

Tillsätt eventuellt mer jordnötssmör om du vill få en tjockare gryta. Smaka av med salt och peppar. 

Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar