En variant på Domoda. En Gambiansk rätt med jordnötssmak. I
vissa varianter kan man tillsätta potatis vilket säkert är trevligt. Inget för
nötallergiker!
Ingredienser 4 port
400 g kycklingfilé
1 burk krossade tomater
0,5 - 1 burk jordnötssmör
1 gul lök
2 st morötter
1 vitlöksklyfta
0,5 st kycklingbuljongtärning eller 1msk flytande
kycklingbuljong
5 dl kokande vatten
1 tsk chilipulver
0,5 citron, saften
olja till stekning
salt & peppar
Tillbehör:
Ris
Gör så här
Skala, hacka lök och morötter. Skiva kycklingen i bitar. Salta och peppra
kycklingen.
Stek lök, morötter och vitlöksklyfta i lite olja i en stor
kastrull. Bryn kycklingen i en stekpanna och tillsätt den till grönsakerna. Slå
på krossade tomater.
Blanda vatten och buljongtärning. Tillsätt till grytan tillsammans
med en halv burk jordnötssmör, saft från citron och chilipulver. Låt koka upp och
sänk sedan värmen. Grytan ska puttra i ca 20-30 minuter.
Tillsätt eventuellt mer jordnötssmör om du vill få en tjockare gryta. Smaka av med salt och
peppar.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar