onsdag 17 augusti 2011

Syrlig thaikyckling

Curry, citrus och kokosmjölk smakar gott tillsammans med kyckling, i denna lättlagade gryta. När vi lagade denna rätt hade vi inte örterna eller färsk chili hemma, men det blev mycket gott ändå! 

Ingredienser 4 port

600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 lime
2 citrongräs
3 vitlöksklyftor
2 dl kokosmjölk
ev. 1 dl vatten
5 limeblad
2 cm ingefära
2 msk röd currypasta
1 msk fisksås
Tillbehör:
4 salladslökar
1 röd chili
1 liten knippa koriander
1 liten knippa mynta
Servera med:
Jasminris

Gör så här

Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Bryn kyckling och lök i en gryta i olja. 

Skiva den ena limen och pressa saften ur den andra. Skär citrongräset i mindre bitar och banka lite på dem med bakstycket av en kniv. Lägg limen i grytan tillsammans med citrongräs, skivad vitlök, kokosmjölk, ev. vatten, limeblad, fint strimlad ingefära, currypasta och fisksås. Koka upp och låt sjuda under lock i 15 minuter. 

Koka under tiden ris. 

Skiva salladslök och chili fint och hacka örterna grovt. Servera grytan med tillbehören och jasminris. 

Obs! Citrongräset och limebladen är inte så goda att tugga på, de är med i grytan för smakens skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar