Lättlagad och snabb vardagslyx.
Ingredienser 4 port
4 st laxfiléer
15 cm purjolök
1 röd chili
2 msk olivolja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 citron, rivet skal + 2 msk saft
80 g bladspenat
1 dl riven parmesanost
Salt och peppar
300 g tagiatelle
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj bladspenaten. Skär laxen i 2 cm stora bitar.
Skölj purjolöken noggrant och skiva den tunt. Kärna ur chilin och skiva den i tunna strimlor. Fräs purjolök och chili i en kastrull. Tillsätt grädden, citronskalet och citronsaften. Lägg i laxen och låt allt puttra under lock i 3 minuter.
Rör ner bladspenaten i laxsåsen och smaka av med salt och peppar. Fördela pastan på fyra tallrikar och skeda över sås och lax. Servera med parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar