En fantastiskt god rätt med spännande smaker. Både kycklingen och salladen går att förbereda och servera kall om man vill, men godast är dom så klart nylagade!
Ingredienser 4 port
4 kycklingfiléer
Marinad:
0,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1-2 tsk riven ingefära
0,5 tsk chilipulver
1 tsk flingsalt
1 apelsin, rivet skal
1 lime, rivet skal och saft
Couscoussallad:
3 dl couscous
3 dl färskpressad apelsinjuice (ca 4 apelsiner)
1 tsk salt
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
0,75 tsk kanel
0,75 dl gula russin
0,75 dl hackad bladpersilja
50 g mandelspån
Salt och peppar
Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skiva kycklingfiléerna på längden och skåra ytan grunt. Häll över marinaden och låt stå svalt i minst två timmar, gärna längre.
Sätt ugne på 200 grader. Stick in en stektermometer i mitten på den tjockaste kycklingbiten. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen och låt steka till 68 graders innertemperatur, eller 15-20 minuter. Lägg över kycklingen på en sval tallrik när den är klar, annars eftersteks den i ugnsformen och blir seg. Spara även skyn till servering.
Koka upp apelsinsaft och couscous i en liten kastrull. Dra av kastrullen från värmen och låt svälla under lock. Fluffa upp couscousen med en gaffel och blanda i olivolja och vitvinsvinäger. Tillsätt kanel, russin, bladpersilja och mandel. Smaka av med salt och peppar.
Servera couscoussalladen med kycklingen och lite av skyn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar