Detta är ett bra vardagsrecept! Det tar inte allt för lång tid att laga samt det är en andra smaker än de vanliga fiskpinnarna.
Ingredienser 4 port
Kokosfisken:
600-800 g vit fisk filé t.ex. torsk eller sej
1 dl grahamsmjöl
2 ägg
1 dl kokosflingor
1 msk olivolja
1 msk smör
salt & peppar
Grönsakswok:
2 rödlökar
100 g vitkål
1 broccoli stånd
2 morötter
1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 tsk sesamolja
2 msk soja
2 msk mangochutney
300 g risnudlar
Tillbehör:
Limeklyftor
Gör så här
Skär fisken i 3 cm breda kuber. Vänd fiskbitarna först i mjölet, sedan i dem uppvispade äggen och till sist i kokosflingorna. Stek fisken på medelvärme i smör och olivolja tills fisken fått färg runt om. Salta och peppra.
Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla vitkålen och bryt broccolin i buketter. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och riv ingefäran och vitlöken. Fräs grönsakerna i olivoljan i några minuter. Häll på sesamolja, mangochutney och soja. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och blanda med grönsakerna. Servera med fisken och färsk lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar