tisdag 9 augusti 2011

Kokospanerad torsk med grönsakswok

Detta är ett bra vardagsrecept! Det tar inte allt för lång tid att laga samt det är en andra smaker än de vanliga fiskpinnarna.

Ingredienser 4 port

Kokosfisken:
600-800 g vit fisk filé t.ex. torsk eller sej
1 dl grahamsmjöl
2 ägg
1 dl kokosflingor
1 msk olivolja
1 msk smör
salt & peppar
Grönsakswok:
2 rödlökar
100 g vitkål
1 broccoli stånd
2 morötter
1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 tsk sesamolja
2 msk soja
2 msk mangochutney
300 g risnudlar
Tillbehör:
Limeklyftor

Gör så här


Skär fisken i 3 cm breda kuber. Vänd fiskbitarna först i mjölet, sedan i dem uppvispade äggen och till sist i kokosflingorna. Stek fisken på medelvärme i smör och olivolja tills fisken fått färg runt om. Salta och peppra.

Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla vitkålen och bryt broccolin i buketter. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och riv ingefäran och vitlöken. Fräs grönsakerna i olivoljan i några minuter. Häll på sesamolja, mangochutney och soja. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och blanda med grönsakerna. Servera med fisken och färsk lime.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar