Kanske inte den vackraste rätten vi lagat, men väldigt god ändå! Curry, citron och russin. Mums! Till marinaden använde vi en "chicken spice" från Jordanien, som vi fått i present, men den smakade som vanlig curry så det går säkert bra att använda det i stället. Vi skriver in gurkmeja i receptet också, det ger nog kycklingen en trevligare färg.
Ingredienser 4 port
4 st kycklingfiléer
3 dl matyoghurt
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
Citronpilaffris:
1 liten gul lök
2,5 dl långkornigt ris
2 msk olja
0,5 citron, rivet skal och saft
4,5 dl vatten
1 st buljongtärning
0,5 tsk salt
2 msk hackad färsk bladpersilja
3 msk russin
Tillbehör:
1 liten gul lök
2 paprikor
1 msk olja
Gör så här
Skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Blanda kycklingen med yoghurt, curry, gurkmeja och salt. Låt marinera minst 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Trä upp kycklingen på spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills köttet är vitt.
Skala och finhacka löken till pilaffriset. Fräs löken i olja i en kastrull och tillsätt sedan riset. Rör runt och riv över citronskal och pressa över citronsaft. Slå på vatten och lägg i en buljongtärning. Salta. Låt koka på svag värme under lock 10-15 minuter. Tillsätt persilja och russin precis innan servering.
Skala och skiva lök, samt skiva paprikorna tunt. Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna några minuter. Servera kycklingspetten med pilaffriset och de frästa grönsakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar