Detta recept kommer från Gordon Ramsay, och det blev verkligen helt fantastiskt gott! Det är ett väldigt enkelt recept trots många moment. Vaniljpulver, malda vaniljstänger, finns att köpa på exempelvis Hemköp.
Ingredienser 4 port
Topping:
6 digestivekex
3 msk strösocker
50 g smör
Cheesecakekräm:
200g cream cheese3 msk florsocker
Saft från 0,5 citron
0,5 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
3dl vispgrädde
Tillbehör:
2 dl frysta, tinade blåbär
Gör så här
Mixa digestivekexen i en matberedare. Smält strösocker i en stekpanna. Klicka i smöret när sockret börjar karamelliseras, dvs blir gyllenbrunt. Låt allt smälta samman. Häll i kexsmulorna och blanda runt. Häll toppingen på en tallrik. Låt kallna och bryt sedan i bitar/smulor.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa ihop cream cheese, florsocker, citronsaft och vanilj i en stor skål. Vispa grädden i en annan skål. Vänd ner grädden i ostblandningen med en slickepott.
Gör små cylindrar av overhead-papper, ca 5 cm höga och 7 cm i diameter, och ställ på varsin tallrik. Fyll ända upp med cream cheese-kräm och jämna till toppen. Ställ kallt till servering. Krämen kan också fyllas i portionsglas.
Servering: Lyft av cylindern, strö på toppingen, skeda blåbären runt bakelsen och sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar