Man kan även göra små bakelser av denna tårta. Använd då oveheadpapper som klipps i remsor och sedan tejpas ihop till cylidrar.
Ingredienser 8-10 bitar
Botten:
400 g mandelmassa
4 ägg
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin
Mousse:
300 g mörk choklad, 70 %
5 dl vispgrädde
4 äggulor
Garnering:
Färska blåbär
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Riv mandelmassan. Rör ner ägg, kakao och apelsinskal och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt bottnen kallna i formen.
Smält chokladen i vattenbad och rör den slät. Vispa grädden och rör ner lite i taget i chokladen. Tillsätt gulorna. Häll moussen över bottnen, täck och frys minst 4 timmar.
Ta ut tårtan ur formen, temperera (tina) 45 minuter innan servering. Servera med blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar