söndag 28 oktober 2012

Pubologi


Pubologi skriver på sin hemsida att de inte är en traditionell pub, matsal eller bar utan en kombination av alla tre. Ja, det är faktiskt svårt att bestämma vad Pubologi är, men en modern restaurang skulle nog en äldre generation säga. Här kommer några bilder från vårt besök. Ett ställe vi varmt rekommenderar!

























Ölutbudet är spännande och det är ingen stor stark man tar här inte! Vi valde Mikeller bryggeri: "American dream lager" och "K:rlek pale ale"


Brödet var fantastiskt, lätt och luftigt. Till brödet fick man en liten flaska med consumé på svamp, smart och väldigt gott.

När man äter på Pubologi tar man in flera smårätter. De rekommenderar att man tar två rätter vilket var lagom. Ovan ser ni rätten: Liguriska Havet, som är en träkolsgrillad polpo från Liguriska Havet. Serveras med crema di polpo nero, confit på Sicilianska citroner, fänkåls-jus och cruditéer på fänkål och gurka från Östhammar. Smarrigt men kräver att man gillar bäckfisk!



Kopervik. Vilket består av lättrökt rom av Regnbågsöring från Kopervik. Serveras med krispig, krämig och syrlig rotselleri från Östhammar, karamelliserad schalottenlök och lökringar. Riktigt bra komponerad rätt.



Som andra rätt tog vi deras hamburgare: Svartådalen, Träkolsgrillad grovmalen hamburgare av hängmörad högrev från Svartådalen. Serveras i vår sesamtoppade brioche med Panceta Iberico de Bellota, tryffelmajonnäs, Manchego och picklad silverlök. Side: Panko-lökringar. Bästa hamburgaren i Sverige!



Efterrätt! Venezuela, Kräm på Ocumare-choklad. Serveras med en karamelliserad nötmix, lättsaltad karamellglass, brynt smör och syrligt mjölkskum. Ruskigt gott och med ett passande Madeira till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar