lördag 4 februari 2012

Laxpuckar med parmesanflarn och smörstekta grönsaker

Vilka smaker! Lika lättlagad som snygg rätt. Parmesanosten kan bytas ut mot västerbottensost. Om man är riktigt hungrig kan man behöva lägga till lite kolhydrater, t.ex. klyftpotatis.

Ingredienser 4 port

400 g laxfilé
2 dl grovriven parmesanost
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 msk frusen hackad dill
Ostflarn:
1 dl grovriven parmesanost
Tillbehör:
150 g suger snaps
300 g cocktailtomater
1 msk smör
1 citron, rivet skal

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Gör ostflarnen. Forma 4 platta rundlar av osten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10 minuter. Låt flarnen kallna helt.

Höj ugnen till 180 grader. Finhacka laxen och blanda med ost, salt, peppar och dill. Blanda röran och forma till 4 st puckar. Lägg den på en plåts med bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 15 minuter.

Skölj grönsakerna och stek i smör på hög värme i några minuter.

Servera laxen med grönsaker, ostflarn och toppa med rivet citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar