måndag 13 februari 2012

Falukorv provencale med morotspuré


Falukorv är lätt att variera, här i en sydfransk tappning. Vi gjorde morotspuré till men potatismos går säkert lika bra!

Ingredienser 6 port

Falukorv provencale
800 g falukorv
0,5 dl frans senap
0,5 aubergine
0,5 zucchini
2 tomater
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin
1 msk torkad timjan
0,5 msk torkad basilika
2 dl riven ost (t.ex. 1 dl parmesan + 1 dl prästost)
Morotspuré:
5 morötter
1 vitlöksklyfta
1 dl ricottaost
15 g smör
salt & peppar
Tillbehör:
Blandade oliver
Kapris
Olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka morötterna i mindre bitar. Koka i saltat vatten till mjuka. Ställ åt sidan.

Lägg falukorven i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Skiva falukorven tunt, nästan hela vägen igenom. Halvera aubergine och zucchini på längden och skiva tunt. Skiva tomaterna tunt. Bred över senap på korven. Tryck ner aubergine, zucchini och tomat skårorna. Pressa vitlöksklyftorna i ett glas och tillsätt olivoljan. Ringla över hela korven. Krydda med timjan, rosmarin och basilika. Stek korven i 25 minuter. Strö över osten efter halva tiden.

Mosa morötterna med en gaffel eller stavmixer. Tillsätt ricotta, vitlök och smör. Smaka av med salt och peppar.

Servera korven med morotspuré och oliver blandat med kapris och olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar