lördag 12 oktober 2013

Pappardelle med butternutpumpa, salvia och citron



Hösten är aldrig så härlig som den är just nu, med sprakande färger på löven och hög klar luft. Matcha färgerna med denna snabblagade och vegetariska pasta.

Ingredienser 4 port

1,1 kg pumpa
8-12 st vitlöksklyftor
0,5 kruka salvia
3 msk olivolja
2-3 msk smör
1 st citron, finrivet skal
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
4 st port nykokt pasta
2 dl parmesanost, finriven

Gör så här

Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpan i ca 2 cm stora tärningar. 

Stek salviabladen i oljan så att de blir frasiga. Ta upp dem på ett fat så länge.

Krossa vitlöksklyftorna försiktigt, bara precis så att skalet spricker. Fräs pumpan och vitlöken i oljan ca 10 min, rör om då och då. Tillsätt smör och citronskal och fräs under omrörning ca 1 minut.  Salta och peppra. Vänd ner pastan och låt allt bli genomvarmt. 

Fördela pastan i varma tallrikar.  Strö över salvian och den rivna osten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar