Supergod sallad som kan ätas både som förrätt eller
huvudrätt med kanske lite bröd till. Om det blir några plommon över så kan de
med fördel skivas ner i frukostfilen nästa dag!
Ingredienser 2
huvudrätter eller 4 förrätter
Inkokta plommon:
8 st lila plommon
1,5 dl strösocker
4 dl vatten
1 msk citronsaft
Sallad:
1 påse blandad sallad; ruccola, babyspenat mm.
1 näve valnötter
1 pkt tärnad bacon
0,5 paket fetaost
Basilikaolja:
1 dl färska basilikablad
0,5 dl olivolja
0,5 tsk citronsaft
Salt och peppar
Gör så här
Picka plommonen med en potatissticka och skålla dem i
kokande vatten tills skalet spricker. Ta upp plommonen och låt dem svalna en
stund. Skala sedan plommonen. Halvera och kärna ur.
Koka upp 1,5 dl strösocker med 4 dl vatten. Smaka av med
citronsaft. Häll den heta lagen över plommonen och låt dra minst en timme.
Skölj salladen och sprid ut den på ett stort fat. Rosta
valnötterna i en torr, het stekpanna och när de svalnat lite, strö dem över
salladsbladen.
Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Strö
bacon och smulad fetaost över salladen. Lägg nu även till plommonen.
Mortla basilika, olja, citronsaft. Smaka av med salt och
peppar. Ringla oljan över salladen och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar