torsdag 7 augusti 2014

Chilipasta med grillad majs och edamamebönor


Vi kom precis hem från Italien och blev inspirerade av maten på en restaurang: spaghetti, olja, vitlök och chili. Enkelt och gott!

Ingredienser 4 port

300 g spaghetti
2-3 torkade chilifrukter (1-2 färska)
4-5 vitlöksklyftor
3-4 dl frysta edamamebönor
4 färska majskolvar (alternativt en burk majs)
1 dl + 1 msk olivolja
1 dl riven parmesanost
1 kruka persilja, hackad
salt & peppar


Gör så här:

Lägg bönorna i en kastrull, slå på vatten och koka upp, låt koka i 1 minut. Dränera och låt svalna. Skala bönorna.

Skär av majsen från kolven och blanda med 1 msk olivolja, salt och peppar. Grilla majsen i en het gjutjärnspanna i 2-3 minuter, sänk till låg värme och låt majsen få gyllenbrun färg, ca 5 minuter. Lägg i de skalade bönorna sista minuten.

Värm 1 dl olivolja på medelvärme i en kastrull. Hacka chili och vitlök och fräs i ca 1 minut, dra av från värmen.

Koka pastan i saltat vatten. Blanda i chilioljan, persilja, majs & bönor samt parmesanost. Servera direkt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar