lördag 30 augusti 2014

Smörstekt gös med rödbets- och hasselnötsröra

Nu är hösten här, nästan i alla fall! Vi myser inne med denna enkla och goda rätt.

Ingredienser 4 port:

Smörstekt gös
4 bitar gösfilé
2 msk matolja
3 msk smör
salt
vitpeppar
1 citron
Rödbetsröra
4-5 kokta rödbetor
100 g skalade hasselnötter
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt & peppar
en skvätt citronsaft
Ärtsallad
100 g frysta ärtor
2 ruccola
10 cm gurka
1 msk olivolja
en skvätt citronsaft
Tillbehör
Rostad potais

Gör så här:

Rödbetsröra:
Rosta hasselnötterna i 10 minuter på 175 grader, låt svalna. Mixa hasselnötter med rödbetor, olivolja och vatten. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Ärtsallad:
Lägg ärtorna i en skål och skå på kokande vatten, låt dra i 1 minut, häll av vattnet. Skiva gurkan tunt och blanda med ärtor, ruccola, citronsaft och olivolja.

Smörstekt gös:
Salta och peppra (med vitpeppar) gösen. Värm en stekpanna, tillsätt både olja och smör. Lägg i fisken när smöret slutat fräsa. Stek 3 minuter per sida, ös fisken under stekningen.

Lägg upp ärtsallad, fisk och rödbetsröran. Pressa citron över fisken. Servera med rostad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar